Přednáška pro studenty UTB

09.02.2010 12:50

 

 

Přednáška pro studenty na UTB

6. 4. a 7. 4. ( pondělí a úterý ) jsme měly přednášku o canisterapii pro vysokoškolské studenty.Byly to dvě přednášky v jeden den po dvou hodinách. V pondělí jsem na přednášce byla s Jitkou Mokrejšovou a pejskem Santim, Martinou Vlkovou a mojí fenečkou Kessi.

Přednáška z mé strany byla velmi zajímavá, pověděly jsme v jakých oblastech se dá canisterapie využít,nechyběla ukázka polohování, jaké druhy zvířecí terapie jsou, něco o našem Canisterapeutickém centru, atd., ale zřejmě jsme ji studentům podaly odborněji, jelikož mě přišlo, že se studenti téměř vůbec nezapojovali nebo se jen nechtěli ptát, nevím.

V úterý jsem byla na přednášce s Ivou Dvořáčkovou Šumberovou a její fenkou Oli.Po zkušenosti z předešlého dne jsme se hned na začátku domluvily, že přednášku pojmeme spíše více povídáním ze života. Jelikož Oli, fenka Ivi, je asistenčním psem jejího syna Marka, tak jsme studentům i názorně předvedly rozdíl mezi pejskem asistenčním a canisterapeutickým. Vysvětlily jsme i jaké rozdíly jsou ve výcviku těchto pejsků, opět nechyběla názorná ukázka polohování.

Studenti se velmi krásně zapojovali a měli podstatně více otázek a to bylo bezva.

S Ivou se mi spolupracovalo úžasně je to takový sluníčkový človíček a těším se na jakoukoliv další spolupráci s ní.

Doufám, že je to oboustranné.


https://www.canisterapie-zlin.cz/i/s/zlin.gif